Rotterdam Urban Trail 2019 door de speeltuin

Op zondagochtend 12 mei vindt de vierde editie van de Rotterdam Urban Trail plaats. Deze is een onderdeel van de originele landelijke Urban Trail Serie Nederland

Wat is een Urban Trail?

Een Urban Trail is meer een ontdekkingstocht door een stad dan een echt hardloop evenement. Er wordt op zoek gegaan naar steegjes, trappen, tuinen, hofjes, parken en/of gebouwen die een meerwaarde bieden aan de exploratie van een stad. Een mix van sport, cultuur en toerisme. De ideale citymarketing tool. Een Urban Trail is een speciale loopervaring, weg van de begane paden, maar in een stedelijke omgeving, langs en door bijzondere gebouwen van de stad. Het is een echte aanrader voor iedereen die van cultuur houdt en niet terugdeinst voor een sportieve uitdaging. Na de finish vindt er een ontbijt met alle lopers plaats.

Hoe ziet dit eruit?

Onderstaande enkele filmpjes van de Urban Trail in Den Haag, Rotterdam en Utrecht afgelopen jaar:

Een Urban Trail verschilt van een hardloop evenement:

  • Geen wedstrijd. De deelnemers hebben als hoofddoel een stad op een sportieve en verrassende manier te ontdekken.
  • Geen tijdsregistratie.
  • Geen podiumceremonie.
  • Er wordt door gebouwen heen gelopen en langs bijzondere/interessante locaties.

Het is bij een Urban Trail de bedoeling dat er in de stad zo min mogelijk wordt afgesloten! 

We starten verdeeld over meerdere waves. En bij de start vertrekt iedereen één na één. Er komt dus geen grote massa door de Speeltuin!!

De tijd dat de deelnemers door de speeltuin komen is tussen 9.30u en 11.10u. Onze doelgroep komt voornamelijk uit Rotterdam en regio en er lopen veel ouders met jonge kinderen mee, een mooie promotie om ze kennis te laten maken met de Speeltuin op Katendrecht.

📸 | Foto’s, aftermovie en terugblikmagazine
Wil je nog even nagenieten van het mooie evenement, hier kan je foto’s van de KLM Urban Trail Rotterdam 2019 terugvinden en hier vind je de aftermovie. Bekijk hier het terugblikmagazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *